Bilgilendirme

SAĞLIK ÇEVRE

Kötü Hava Koşulları ve Acil Kapanma

Kötü hava koşullarının oluşması durumunda eğer yerleşim yeri gün boyunca güvenli olursa, okul yönetimimiz; öğrenci ve personelin okula gidip gelmesini temin edecektir. Bunu yapmak için, çeşitli faktörleri göz önüne alarak bizden beklenen risk değerlendirmelerini yapmış oluyoruz. Bunlar şunları içerir; okul çevresinde bulunan devlete ait yaya geçitleri, kaldırımlar, yokuşlar, bölgesel yolların ve patikaların durumları, yemek sağlayıp sağlayamayacağımız, okulun başlangıcından bitişine kadar halk ulaşımın kullanımı, hava tahmininin günün ilerleyen saatleri ile ilgili bizlere verdikleri bilgiler.

Eğer ilk ders zili çalmadan valilik tarafından kötü hava koşulları nedeniyle (ya da valiliğin belirttiği başka bir nedenden dolayı) eğitim – öğretime ara verilirse saat 7.30’da en doğru ve net bilgi sizlere tarafımızdan ulaştırılır. Velilerimizi web sitesi yoluyla, mesaj ve e-posta atarak da bilgilendireceğiz. Veliye ulaşamadığımız takdirde öğrenciyle ilgilenen yetişkinin telefon numarası ve adresinin bizde bulunduğundan emin olunuz.

Acil Durumlar ve Hastane

Okulumuzda birçok ilk yardım elamanı bulunmaktadır. Eğer ilk yardım elamanı öğrencinin hastanede tedavi görmesini uygun görürse şu prosedürleri işleme koyuyoruz.
1. Hastane ile iletişime geçilerek öğrencinin durumu ve yola çıktığı haber verilir ya da bir ambulansa ihtiyaç olduğu belirtilir.
2. Hastaneye haber verildikten hemen sonra okula veya hastaneye ulaşması için aileye haber verilir.
3. Ambulanstan önce gelememeniz durumunda öğrenciye bir idarecimiz ya da öğretmenimiz eşlik eder ve hastaneye götürülür.
4. Aileler, okulun acil durumlarda aranacak olan personelin telefon numarasına sahip olduğundan ve böyle durumlarda arandığından emin olabilirler.

İlaç Kullanımı ve Hastalık

Eğer öğrencinin herhangi bir ciddi hastalığı veya medikal bir problemi varsa; daha doğru bir müdahale yapabilmek için bunun önceden bize bildirilmesi önem arz etmektedir. Eğer öğrencinin doktor tarafından verilen bir ilacı varsa bunun okul revirimize bırakılması gerekmektedir.

Öğrencilerin okula hasta bir şekilde geldikleri durumlarda; okulumuzun sağlık hizmetleri sınırlı olduğu için zaman zaman aileleri çağırıp öğrencileri okuldan almalarını istemek durumunda kalabiliyoruz. Öğrenci ciddi bir şekilde hastaysa, ailelerden öğrencilerle evde ilgilenmesini rica ediyoruz.

Yaralanma durumu ile karşılaşıldığında ise yaralanan bölgenin sadece soğuk su ile yıkanmasını tavsiye ediyoruz. Öğrencinin çok hasta olduğu veya medikal bir müdahaleye ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz durumlarda velilerimizle iletişime geçiyoruz.

Okul Hemşiresi

Okul hemşiremiz öğrencilerimizin sağlık problemleriyle birebir ilgilenir. Okul hemşiresi ayrıca öğrencilerin özel hastalık durumlarında sağlık değerlendirmeleri yapar ve okul çalışanlarının öğrencinin iyi olmadığı durumlarda nasıl davranış sergilemesi gerektiğinin tam talimatı için veliler, öğrenciler ve okul kadrosu arasında bireysel bir sağlık hizmeti tanzim eder.