Ortaokul
Bursa Aydın Okulları Ortaokulu
Ortaokulda uyguladığımız programı; en temel bilimsel kuramların öğrenciye verilmeye ve öğrenci zihninde yapılandırılmaya başlandığı sistem olarak basitçe tanımlayabiliriz. Yani kişinin hayatının sonuna kadar bir olayı değerlendirirken ve bir problemi çözerken kullanacağı bilimsel başvuruları öğrenciye vermekle ilgilenir, eğitim süreçlerini de buna göre kurgular ve günün sonunda da bunu başarıp başaramadığını ölçmek için sınavlar yaparız.
Ortaokulumuz, çocuğa elindeki kalemi bırakırsan ne olur diye basit ama önemli bir kapıyı aralayarak işe başlar. Her çocuk cevabı bilir, yere düşer. Ama hemen hemen hiçbir çocuk nedenini bilmez. Asıl neden, yerçekimi kuvvetidir. Ortaokulda başlayan ardından liseye oradan üniversite eğitimine oradan da mastır ve doktoraya kadar süren bu en temel fizik konusu, böylece ortaokulda başlamış olur. Kısaca ortaokulda başlattığınız bilimsel konular öyle temel konulardır ki neredeyse hayat boyu üzerinde öğrenme ve çalışma süreçleri devam edebilir. Öyle göründüğü kadar basit ve ayrıntı olmayan bu en temel bilimsel kuramlar kavranılmadan lise ve üniversite eğitimi ve sonraki yaşam süreci maalesef üretken ve kaliteli olmaz. Bu nedenle ortaokul eğitimi, kritik önemi olan bir süreçtir. Akademik kazanımlar yanında sosyal kazanımların da bu dönemde önemi büyüktür. Günümüzde sınav hazırlık süreçlerinin etkisi ortaokul üzerinde yoğun olduğu için bizde dikkatinizi akademik süreçlere vermekteyiz.
Dynamic Education System içinde ortaokulumuzda 5. Sınıftan itibaren Art, Life, Science, Sport ve Language alanlarında farklı hocalarla birlikte bu alanlarda tasarlanmış özel ortam ve sınıflarda öğrencilerimiz eğitim öğretim faaliyetlerini yürütürler. Kütüphane, laboratuvar, çok amaçlı salon, spor salonu, müzik sınıfı, teknoloji tasarım atölyesi, drama sınıfı, tenis kortu, açık spor alanları, akıl oyunları sınıfı ve ücretsiz kafeterya öğrencilerin düzenli kullanımına göre yapılandırılmıştır. Dersler yetkin öğretmenler tarafından bu sınıflarda yapılır.
Haftalık program içinde bu alanların dağılımı aşağıdaki gibidir:
Bu alanlar yapılandırılırken LGS sınavındaki derslerin ağırlıkları ile öğrencinin hayatı boyunca kullanacağı yetkinlikleri alacağı ana derslerin ağırlıkları dikkate alınmıştır. Bu yüzden bilim eğitimi ile dil eğitimi ortaokulda öne çıkmaktadır.
Eğitim programı içinde;
-
1. Dönem: 1 adet akademik hazırlık kampı, 1 adet yurt dışı dil kursu
-
Şubat tatilinde: 1 adet akademik hazırlık kampı, 1 adet yurt dışı dil kursu, 1 adet yurt içi spor kampı
-
2. Dönem: 1 adet akademik hazırlık kampı, 1 adet yurt dışı dil kursu
-
Yaz tatilinde: 1 adet akademik hazırlık kampı, 1 adet yurt dışı dil kursu, 1 adet yurt içi spor kampı
düzenlenir. Hafta içi uygulanan akademik programa ek olarak hafta sonu yetenek gelişim klüpleri ve kursları vardır. Akademik kazanımlarında eksik kalan öğrenciler için öğretmenlerimiz okul çıkışlarına ve hafta sonlarına yetiştirme programı koyarlar.
7. sınıfın ikinci döneminden itibaren hafta sonu Cumartesi günleri de hafta içi programa eklenir. Böylece öğrenciler 8. Sınıfın Kasım ayında girecekleri sınava hazırlanmaya yaklaşık bir yıl önceden hazırlanmaya başlarlar.
Ortaokulumuzda 5 ve 6. sınıflarda günlük ders saati sayısı 8 haftalık ders saati sayısı da 40'dır.
Günlük akış programımız aşağıdaki gibidir: