Akademik

Anaokulu

Bursa Aydın Okulları Anaokulu

Aydın Okulları olarak Okul Öncesi eğitiminde 4-5-6 yaş gruplarına eğitim verilmektedir. Okul Öncesi eğitimiyle, sağlıklı bir ortamda öğrencilerimizin duygusal, bedensel, zihinsel ve sosyal açıdan gelişimlerini desteklemekteyiz. Uygulayacağımız eğitim programıyla hedefimiz; kendine güvenen, kendisini ifade edebilen, çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen, yardımlaşma ve paylaşma kültürünü benimsemiş, farklılıkları zenginlik olarak gören, sorumluluk sahibi, aklın ve bilimin ışığında ilerleyen bireyler yetiştirmektir. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim ile çocuklarımızı aydınlık geleceğe hazırlıyoruz. Seçkin eğitim kadrosuyla sevgi dolu, eğitim ortamlarımızda, çocuklarımızı ilköğretime hazırlarken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğretiyor, öğrenmeye ilgi uyandırıp çocuklarınızın var olan yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz.

Okul öncesinde uyguladığımız programın temel kazanımı; çocukların beyin, beden ve ruh gelişimlerinin en iyi süreç içinde gerçekleşmesini sağlamaktır. 3, 4 ve 5 yaş gruplarını içeren Okul Öncesi Eğitim programımız Dynamic Education System içinde özel olarak yapılandırılmıştır. Çocuklar bu program sayesinde 5 temel alanda eğitim görürler. Bunlar: Art, Life, Sport, Science ve Language'dir. Bu başlıkların program içindeki ağırlıkları grafikteki gibidir.



Okul öncesi programımızda 3 yaştan itibaren tüm sınıflarda lego, drama, görsel sanatlar, teknoloji tasarım, buz pateni, beden eğitimi, müzik, yabancı dil, satranç, tenis dersleri bu dersler için tasarlanan sınıflarda bu branşın öğretmeleri tarafından işlenir.

Kütüphane ve laboratuvar da Okul Öncesi programımızdaki öğrencilerin kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Laboratuvar, ders programı içinde düzenli olarak kullanılırken; kütüphane, çocukların istedikleri her an kullanımına açıktır. Günlük program; çocukların küçük kas-büyük kas, zihinsel, bilişsel ve sosyal gelişimine ait çalışmaların tümünü birden ve dengeli olarak içerir.

Günlük ders saati sayısı 8, haftalık ders saati 40'tır. Örnek günlük program akışımız aşağıdaki gibidir:



Okul öncesi programımızda görev alan öğretmenlerin tamamı resmi olarak atama kriterlerine uygun üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş ve bu yaş grubunda deneyimi olan öğretmenlerdir. Sınıf ve branş öğretmenlerine ek olarak okulumuzda yardımcı öğretmen ve stajyer öğretmenler de görevlendirilir.

Native öğretmenlerimiz diğer öğretmenlerimizden farklı olarak ders programının içinde sınıfa girmezler. Her öğrenci, native öğretmenlerle hafta içi kendi programı içinde bireysel olarak bir araya gelir ve native öğretmenle yüz yüze konuşma (speaking) çalışması yapar.

Okul öncesi grubumuzdan sorumlu rehber öğretmenimiz, düzenli olarak her çocukla ve ailesiyle görüşür ve görüşme sonuçlarını aileye raporlar.

Aileler; rehberlik servisinin görüşlerini, çocuklarının okul içindeki tutum ve davranışlarını, okul içindeki yaşantılarını gelişim raporları sayesinde anlık olarak internet üzerinden takip edebilirler. Gelişim raporları her çocuk için haftalık olarak öğretmenler ve diğer eğitimciler tarafından güncellenir.Okul öncesi grubumuzdan sorumlu hemşiremiz, her çocuğu düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirir ve sonuçlar aileye gelişim raporu içinde aktarılır. Öğrencilerin sağlık durumları da hastalık durumları da hemşiremiz tarafından takip edilir ve raporlanır.

Okul öncesi öğrencileri için; Kasım ayından itibaren hafta sonu Cumartesi günleri okul içinde ücretli yetenek geliştirme klüpleri vardır. Dileyen velilerimiz bu klüplerden öğrencilerinin yararlanmasını sağlayabilirler. Burada amaç; öğrencinin eğitim öğretimle ilintili diğer ihtiyaçlarının da mümkün olduğunca okulda karşılanmasıdır.

OKUL ÖNCESİ

Okul öncesinde uyguladığımız programın temel kazanımı; çocukların beyin, beden ve ruh gelişimlerinin en iyi süreç içinde gerçekleşmesini sağlamaktır.

İLKOKUL

İlkokul programımızın öne çıkan ayrıcalığı; çocukların bireysel olarak ele alınması, akademik ve sosyal gelişimlerinin tek tek takip edilmesidir.

ORTAOKUL

Ortaokulda uyguladığımız programı, en temel bilimsel kuramların öğrenciye verilmeye ve öğrenci zihninde yapılandırılmaya başlandığı sistemdir.

Özel Bursa Aydın Okulları

Hedefimiz güzel ülkemize yeni eğitim kurumları kazandırmaktır. Ayrıca bu kurumlarda yetişen öğrencilerimizi bilgi beceri ve öngörülerini arttırmak, vatana millete ailesine vefalı insanlar yetiştirmektir. Mustafa Kemal Atatürk'ünde dedigi gibi ''Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi; dil, ırk ve din gibi düşüncelerle yapılacak her türlü ayrımı reddeden, birleştirici ve bütünleştirici bir anlayışı temsil eder.'' Anlayışına sahip bireyler kazandırmaktır. Bilgi, Başarı,Güven Aydınlık İster...

Kurucumuzun Bilgi

Yarım asırlık bir tecrübe ile, yurtiçi ve yurtdışında birçok başarılı projeye imza atarak kendisinden söz ettiren Toprak Grubu Ailesi bünyesinde yer alan Aydın Okulları geleceğe emin adımlarla yürümektedir.

Bilgi Sistemi

Öğrenci ve Velilerimizin kullanabilecegi bilgi paylaşım sistemi için kullana bileceğiniz, öğrencilerimizin not ve performans değerlendirmesine ulaşabileceğiniz bilgi ve arşiv sistemidir.

Sınav Kayıt Sistemi

Sınav takvimi doğrultusunda okul içi ve okul dışı öğrencilerinde katıla bileceği ön kayıt formunun yer aldığı bilgi sistemidir. Lütfen kayıt sırasında bilgilerinizi eksiksiz doldurunuz.