Akademik

Fen Lisesi

Lise

 

Bilim ve teknolojinin sürekli gelişim içinde olduğu çağımızda; başarılı, deneyimli, uzman, çağdaş ve laik bir öğretim kadrosuyla geleceğin kültürlü, sosyal ve özgür düşünceli bireylerini yetiştiriyoruz.

Okulumuz 9. sınıfa kendi yaptığımız AYLS (AydınLise Yerleştirme Sınavı) sınavı ile öğrenci almaktadır. Okulumuza alınacak yeni öğrenciler yönetmelikler ve sınavlar doğrultusunda belirlenmektedir.

Özel Aydın Anadolu Lisesi’ne her yıl 3 sınıf öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir.

Ara sınıflara öğrenci alımında aşağıda belirtilen ölçütlere göre değerlendirmeler yapılır:

  • Öğrencinin 8.sınıfta girdiği sınavdaki aldığı sonuç,
  • Okulumuzda sınava girdiyse o sınavın sonucu
  • Lisede okuduğu yıllardaki ders notları,
  • Kurumumuzun öğrenciye uygulayacağı sınav sonucu,
  • Rehber öğretmen görüşmesi,
  • Yönetici görüşmesi.

Bütün bu değerlendirmelerin sonucunda eğer uygunluk ortaya çıkarsa öğrenci alımı gerçekleşir. Ara dönemlerde okulumuza öğrenci alımı yapılmamaktadır.

Öğrenciler ders sınavlarının haricinde düzenli olarak deneme sınavlarına alınmaktadır. Hem ders sınavları, hem deneme sınavları sonucunda öğrencilerin sonuçlarını ve kazanımlarını değerlendiren akademik kurulumuz desteğe ihtiyacı olan öğrencileri tespit eder ve öğrenciye elde edemediği kazanımları alabilmesi için ek çalışmalara başlar. TYT-YKS çalışmalarımız 11. sınıftan itibaren başlar.

Okulumuzda yabancı dil 9. ve 10.ve 11.sınıflarda kur sistemi uygulanmaktadır. Kur sistemiyle beraber öğrencilerimiz, belirli dönemlerde tüm dünyada ortak uygulanan ONLINE sınavlara girerek dil seviyelerini ölçme şansını yakalamaktadırlar.

Okulumuzda bulunan Uluslararası Kariyer Merkezi sayesinde öğrencilerimiz yurt dışında eğitimle ilgili tüm sorularına anında cevap bulabilmektedirler.

Okulumuz öğrencileri her yıl ulusal ve uluslararası alanda yapılan 50’ye yakın fen-matematik-sosyal bilim alanlarında proje ve yarışmalara katılmaktadırlar.

Akademik yönlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra öğrencilerimizin fiziksel, zihinsel ve ilgilerine cevap verebilen, kapsamlı bir güçlendirme sistemi uygulanır. Öğrencilerin yaratıcı düşünme, sorun çözme, karar verme, öğrenmeyi öğrenme, etkili iletişim kurma, araştırma yapma becerilerinin geliştirilmesi sağlanır. Okulumuzda öğrenci, aile ve öğretmen bir bütün olarak kabul edilerek onların eğitim ve öğretimden beklentileri çerçevesinde biçimlenmiş bir sistem uygulanır. TYT-YKS çalışmalarında, laboratuvar destekli FEN-MATEMATİK dersleri ile nitelikli ve kalıcı bilgi içeren Edebiyat-Sosyal ve Yabancı Dil dersleri programa paralel olarak yürütülür ve alan öğretmenleri ile birebir yapılan etütlerle desteklenir. Çağdaş anlayışı ilke edinmiş, öğrencisini tanıyan, yönlendiren, birey kavramının farkında olan ve tüm öğrencilere birebir ilgi gösteren yönetici ve öğretmenlerimiz okulumuzun her alanda başarıya ulaşmasında en büyük etkendir.


Seçkin öğretim kadrosu ile

  • Laboratuvar destekli, nitelikli ve kalıcı bilgi içeren fen ve matematik dersleri,
  • Öğrenciyle kurs ve etüt çalışmaları,
  • Yabancı dil eğitiminde öğrencilerimizin dinleme, anlama, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirebilmek için görsel ve işitsel eğitim,
  • Ders programlarıyla paralel TYT-YKS çalışmaları yapılmaktadır.

OKUL ÖNCESİ

Okul öncesinde uyguladığımız programın temel kazanımı; çocukların beyin, beden ve ruh gelişimlerinin en iyi süreç içinde gerçekleşmesini sağlamaktır.

İLKOKUL

İlkokul programımızın öne çıkan ayrıcalığı; çocukların bireysel olarak ele alınması, akademik ve sosyal gelişimlerinin tek tek takip edilmesidir.

ORTAOKUL

Ortaokulda uyguladığımız programı, en temel bilimsel kuramların öğrenciye verilmeye ve öğrenci zihninde yapılandırılmaya başlandığı sistemdir.

Özel Bursa Aydın Okulları

Hedefimiz güzel ülkemize yeni eğitim kurumları kazandırmaktır. Ayrıca bu kurumlarda yetişen öğrencilerimizi bilgi beceri ve öngörülerini arttırmak, vatana millete ailesine vefalı insanlar yetiştirmektir. Mustafa Kemal Atatürk'ünde dedigi gibi ''Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi; dil, ırk ve din gibi düşüncelerle yapılacak her türlü ayrımı reddeden, birleştirici ve bütünleştirici bir anlayışı temsil eder.'' Anlayışına sahip bireyler kazandırmaktır. Bilgi, Başarı,Güven Aydınlık İster...

Kurucumuzun Bilgi

Yarım asırlık bir tecrübe ile, yurtiçi ve yurtdışında birçok başarılı projeye imza atarak kendisinden söz ettiren Toprak Grubu Ailesi bünyesinde yer alan Aydın Okulları geleceğe emin adımlarla yürümektedir.

Bilgi Sistemi

Öğrenci ve Velilerimizin kullanabilecegi bilgi paylaşım sistemi için kullana bileceğiniz, öğrencilerimizin not ve performans değerlendirmesine ulaşabileceğiniz bilgi ve arşiv sistemidir.

Sınav Kayıt Sistemi

Sınav takvimi doğrultusunda okul içi ve okul dışı öğrencilerinde katıla bileceği ön kayıt formunun yer aldığı bilgi sistemidir. Lütfen kayıt sırasında bilgilerinizi eksiksiz doldurunuz.